Wij zijn opzoek naar een manier om te zorgen dat onze medewerkers geen reiskostenvergoeding krijgen op de dagen dat ze thuiswerken. (flauw he)
Nu weten we wel waar we de thuiswerkdag invullen, maar de lastigheid zit hem erin dat we te maken hebben met wisselende roosters waarbij de ene week op een bepaalde dag wel thuis gewerkt wordt en de andere week op kantoor. Kan je dit in profit inrichten? Of blijft de functionaliteit van Profit steken bij 1 week? Onze Afas partner heeft ook nog geen kant en klaar antwoord.
Bedankt alvast voor de reactie(s).
Hoi Saskia,
De standaard van AFAS biedt hiervoor geen optie vrees ik. Het zou inderdaad nodig zijn om in de roostercyclus dan een dag als thuiswerkdag te markeren.
Er zijn wel partneroplossingen die hier eea. in doen; bijvoorbeeld de declaratieoplossing van OrangeCubes is één van de beste die je hiervoor kunt gebruiken.
De hele casus die je beschrijft blijft een vervelende merk ik bij veel bedrijven. Deel 1 is het bepalen wie wanneer thuiswerkt en deel 2 is toezien dat die afspraak ook echt gehanteerd wordt.
Omdat deel 2 erg moeilijk op te lossen is zie ik toch vaak gekozen worden voor een oplossing waar op declaratiebasis gewerkt wordt óf de vergoeding veralgemeniseerd wordt.
Haai Saskia,
Ik heb zoiets vergelijkbaars ingericht vanuit dezelfde vraag.
Medewerkers doen aan het eind van de maand één declaratie via InSite, waarin ze het totaal aantal thuiswerkdagen en kantoordagen opgeven.
Alles in één aanvraag dus. De optelsom kan nooit hoger zijn dan 25 dagen in totaal
Voor de verwerking heb ik twee aparte looncomponenten aangemaakt: één voor de thuiswerkdagen (zonder vergoeding) en één voor de kantoordagen (met reiskostenvergoeding).
Op basis van wat ze invullen, worden de juiste componenten automatisch meegegeven aan de salarisverwerking.
Op deze manier is het flexibel genoeg voor wisselende roosters én goed beheersbaar in Profit.
Laat gerust weten als je er meer over wilt weten!
Vriendelijke groet,
Daan van der Wielen
Wat een vette oplossing Daan, zit er nog een check op het aantal gewerkte dagen in met een auditcomponent oid?
Dank je wel Daan! Dit klinkt erg interessant. Wel ben ik nieuwsgierig naar hoe dit dan gaat bij ziekte en verlofopnames. Als iemand maar 4u op een dag werkt en verlof opneemt wordt er dan ook maar 4u verlof inhouden? Of werk je alleen met een totaal aantal uren en wordt bij verlof het gemiddelde per dag berekent?
Ben benieuwd naar je reactie.
Haai Robert,
De totalen kunnen nooit meer zijn dan 25 (gekeken naar de werkbare dagen). Dit gaat om een inrichting met ongeveer 80 medewerkers. De workflow gaat nog wel langs de leidinggevende en SA.
Vriendelijke groet
Haai Saskia,
Goede vraag! In dit geval staat dit helemaal los van verlof.
De medewerker blijft zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van verlof via de gebruikelijke route. Dit proces gaat specifiek over het registreren van thuiswerk- of kantoordagen en heeft dus geen directe invloed op verlofberekeningen.
Wellicht is het wel mogelijk om hier iets op in te richten met een signaal — bijvoorbeeld om te controleren of er op een opgegeven werkdag ook daadwerkelijk uren of verlof zijn geboekt.
Laat maar weten als je daar eens over wilt sparren!
Vriendelijke groet Daan